2 Φεβ 2008

ΒΑΡΔΑΛΑΜΠΟΥΜΠΕΣ

Η περίοδος τέμνεται εμφανώς από την ημερομηνία των εθνικών εκλογών και χαρακτηρίζεται από την γνωστή, ιστορική και υπαίτια αδυναμία του δημόσιου βίου να αμυνθεί επιτυχώς ώστε δυσκολότερα να γίνεται βορά οιουδήποτε επιθυμεί την "ταλαιπωρία" του.

Βαρδαλαμπούμπες*, αποτελούν τις σύγχρονες κερκόπορτες, ολίγοι κακώς χαρακτηρίζουν πολλούς, ενώ τέχνη, τεχνική, τεχνάσματα και επιστημοσύνη κατά την αναζήτηση της μεγάλης εικόνας εμφανίζεται να μην την αποδεικνύουν καίτοι αληθινά την αποκαλύπτουν.

Αξιολογείται ως σημαντικότερη η απάντηση στο ερώτημα κατά πόσον μια θαρραλέα σε επί μέρους θέματα διακυβέρνηση καταλήγει ωφέλιμη εφόσον δεν συνοδεύεται από την επίδειξη της "ενοχλητικής" επαναστατικότητας στα μείζονα, δια την οποία άλλωστε έλαβε λαϊκή εντολή και στήριξη.


*ΒΑΡΔΑΛΑΜΠΟΥΜΠΑΣ:Ειρωνικός χαρακτηρισμός των ελαφρών, των θορυβωδώς ανοήτων, των επιδερμικών και αταλάντων του φαίνεσθαι αντί του είναι, προθύμων πελατών και επικινδύνων υπηρετών, που επιτυχώς ανά την Ελλάδα έχουν εγκαθιδρύσει την γενεσιουργό τους αιτία, την συνωμοσία της μετριότητος , αναδεικνύοντας καθησυχαστικά και περιφέροντας σε κάθε χώρο ως αποδεκτό πρότυπο την κολοβή αξιοπρέπειά τους.

Εκ της με εντυπωσιακή ηχητική Ενετικής εκφράσεως της πυροβολικής varda la bomba , ( ας την φανταστούμε ως ηχηρά διαταγή "vaaaaaaaardaa la bombaaaaa" που θα ανέμενε κανείς σε σπουδαίους με σπουδαίο να επιτελέσουν έργο να απευθύνεται -πλην όμως...) που σημαίνει ...δακτυλήθρα, εν προκειμένω δε δακτυλήθρα εκ μαλακού δέρματος, την οποία οι υπηρέτες και ανίκανοι δια να εκτελέσουν σημαντικότερο έργο φορούσαν στον αντίχειρα της δεξιάς προκειμένου να καθαρίσουν τα πυροβόλα των αληθινά μαχομένων.

Συναντά καθημερινά ο καθημερινός Έλληνας τέτοιες κομπορρημονούσες "δαχτυλήθρες" του αντίχειρα και ευγενώς δεν χρησιμοποιεί τον μέσο του.-