23 Σεπ 2007

ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΠΕΡΙΠΕΠΛΕΓΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΠΛΟΚΩΝ

Απεδείχθη ότι ως αίτιο της εκλογικής ήττας του ΠΑΣΟΚ, καθορίσθηκε από το κρίσιμο ποσοστό των εκλογέων το γεγονός ότι κάθε σφάλμα της κυβερνώσας παράταξης ανακαλούσε στην μνήμη σφάλματα χειρότερα και από έγκλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επιπλέον η θέση της κατά κύριο λόγο ως διεκδικητή της εξουσίας κατά την Τραγωδία της Πελοποννήσου, αλλά και η στάση της, που διέπετο από την ατυχία όσων δεν μεριμνούν ώστε να καθορίσουν την τύχη τους, εμφάνιζε την αξιωματική αντιπολίτευση να ομοιάζει με τον σε περίοδο εθνικών καταστροφών καιροσκόπο μαυραγορίτη που εξόφθαλμα διαπιστώνει ευκαιρία.

'Ετσι αντιμετωπίσθηκαν οι κ. Καραμανλής και Παπανδρέου ως δύο αρχηγοί που ερίζουν δια το περιβραχιόνιο της ιδίας ομάδος που κατά την κατανοητή άποψη όσων ενίσχυσαν άλλα κόμματα αν μη τι άλλο δεν έπειθε.

Απρόσμενα αφελώς τώρα το ΠΑΣΟΚ, συνομολογεί ότι ήταν και αποκαλύπτει ότι παραμένει επιρρεπές σε φαινόμενα διαπλοκής παρά την ορθότατη δήλωση του κ. Βενιζέλου προς τους "αυτόκλητους υπερασπιστές" του, με αποδέκτες όχι μόνον φυσικά πρόσωπα.

Αντίθετα ευφυώς η Νέα Δημοκρατία δείχνει να έχει αντιληφθεί πλήρως τις συνέπειες από την δημιουργία μίας νέας ευαίσθητης κοινωνικής ομάδος, αυτής των δυστυχών πληγέντων, της οποίας την μεταχείριση παρακολουθεί το σύνολο των εκλογέων.
Βέβαια η τελευταία, κατά κοινή γνώμη ΩΔΙΝΕΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΕΤΕΚΕΝ ΟΡΟΣ...

20 Σεπ 2007

Περί ανακλαστικών και δηλώσεων

Ρε παιδιά, ο _ρελλος πέταξε τον καφέ! Ο _ρελλος!