19 Ιουλ 2007

ΠΟΙΟΣ ΚΑΙΕΙ ΤΙ

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι καλώς η κακώς, δικαίως η αδίκως, κατά την μακρά περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ η Νέα Δημοκρατία απετέλεσε για μεγάλο μέρος του πληθυσμού τον κυματοθραύστη της απαξίωσης της πολιτικής ζωής της χώρας.

Με τόσο πρόσφατη την εμπειρία ΠΑΣΟΚ και τρέχουσα την εμπειρία της Νέας Δημοκρατίας είναι επόμενο η τελευταία να μην διαθέτει την "πολυτέλεια" των πολλών και μεγάλων ατοπημάτων, όχι μόνο προς το συμφέρον της αλλά κύρια προς το συμφέρον της χώρας, στο βαθμό που αυτό απαιτεί μη απαξιωμένη την πολιτική δράση και ενασχόληση.

Θα 'πρεπε πρώτα λοιπόν η διάδοχη του μακροημερεύοντος ΠΑΣΟΚ κατάσταση, όπως αυτή απεικονίζεται στην διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, να αποδεχθεί ως αναμενόμενο και απολύτως φυσιολογικό τον κίνδυνο στο πρόσωπό της εύκολα να προβάλλονται λάθη ή ακόμα χειρότερα "λάθη" των προκατόχων της εξουσίας.

Με προστατευόμενο επομένως αγαθό την μη απαξίωση της πολιτικής ζωής και τον αιφνιδιασμό αδικαιολόγητο, τίθεται εύλογα το ερώτημα: Οταν Πράσινο καίει Πράσινο, μήπως Μπλέ καίει πολλά περισσότερα?